Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2024. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2024. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A kínai ősfenyő, tudományos nevén Metasequoia glyptostroboides impozáns, karcsún kúpos koronájával, gyönyörű üdezöld lombozatával, rozsdabarna őszi lombszínével a legszebb lombhullató nyitvatermők egyike.

A virginiai mocsárciprussal (Taxodium distichum) közeli rokonságban álló faj a mocsárciprusfélék (Taxodiaceae) családjának tagja. Hazájában, Kína néhány déli tartományában 30-35 méter magasra növő fa. Törzse az alapjánál bordásan kiszélesedő, rozsdabarna kérge idősebb korában sötétszürkévé válik, s hosszanti csíkokban leválik. Rövidhajtásai és tojásdad, sárgásbarna rügyei látszólag átellenesen állnak. A fiatal hajtások színe zöld, később megbarnulnak. A levelek a rövidhajtásokon fésűsen helyezkednek el, ősszel a leveles rövidhajtások hullanak le. A szálas levelek ülők vagy igen rövid levélnyelűek, hosszúságuk 8-15 mm, szélességük 1-1,5 mm, csúcsuk tompa. Színi oldaluk fénytelen kékeszöld, a fonákuk a középér két oldalán elhelyezkedő 1-1 légzőnyílás-sortól világosabb színű. A fa egylaki, azaz a hím- és a nőivarú virágzatok egy növényen, de külön-külön foglalnak helyet. A porzós virágok végálló- vagy hónalji, lecsüngő bugákba rendeződve már ősszel megjelennek. A nővirágzatok keresztben átellenesen rendeződött termőpikkelyekből összetettek, amelyekből őszre zöld színű, később megbarnuló gömbölyded tobozok alakulnak ki. A hosszú kocsányokon lecsüngő tobozok hosszúsága 18-25 mm, szélességük 15-23 mm.

Gyors növekedésű fa, hazánk éghajlata alatt jól fejlődik. Az üdébb, nyirkosabb talajokat, a napos fekvést kedveli. Szabad állásba telepítsük, hogy koronája, lombozat minél jobban érvényesülhessen.

Nem található rekord

Kínai mammutfenyő - Metasequoia

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház