Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2024. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2024. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A Ligustrum vulgare szinte a legegyszerűbb, igénytelen és gyorsan növő sövénynek való faj. 3-4 méteresre is növő, a nyírást jól tűrő lombhullató cserje, melyet lassan kiszorít a termesztésből az örökzöld fagyal. Lándzsás levelei fénytelenek, illatos, fehér virágai tömött bugában nyílnak június-júliusban. Az ősszel fénylő feketére érő bogyófürtök különleges díszítőértéket adnak a növénynek. Az átlagos vízigényű, talajban sem válogatós cserje jól tűri a szárazságot is, napos és árnyékos helyen egyaránt jól érzi magát.
Újabban nagyon kedvelt a Ligustrum ovalifoliumból képzett sövény. A 2,5-5 méterre növő cserje ágrendszere sűrű, mereven felálló. Fényes, sötétzöld, dekoratív levelei tavaszig az ágakon maradnak, esetleg erős hidegben megbarnulnak, majd rügypattanáskor hullnak le. Fehér, fürtös virágai illatosak, termése kékesfekete bogyó. Leginkább sövénynek ültetik, a metszést jól tűrő, igénytelen fajt. Napon, félárnyékban egyformán szépen megél, árnyékban viszont hamar felnyúlik. Vízigénye átlagos, talajból a kötöttet szereti.
Sok változata is kedveltté vált, mint például:
- Ligustrum ovalifolium \"Argenteum\", fehértarka változat,
- Ligustrum ovalofolium \"Aureum\", sárgatarka változat,
- Ligustrum ovalifolium \"Nünü\", a törpe fagyalt.
Bármelyiket telepíthetjük szoliternek és sövénynek is, a tarka változatok szép színfoltot adnak a kertben, a törpe változatból pedig különleges alacsony, lassú növésű sövény nevelhető.
Telepítés után mindig ügyeljünk a megfelelő vízadagra, később már bírják a szárazságot is. A telepítési tőtávolság általában fajtától függően 15-30 cm, lehetőleg hármas kötésben, begyökerezés után érdemes 3-5 rügyre visszametszeni, így hamar besűrűsödik.
A további metszést a sajátos igény szerint kell végezni, attól függően, hogy milyen magasra szeretnénk engedni a sövényt, a szélességet szintén az elején kell eldönteni. Az első évben már kialakítható a kívánt forma, aztán ezt rendszeres nyírással tartsuk karban.
Nem található rekord

Fagyal - Ligustrum

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház