Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2024. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2024. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Az Asimina triloba (Pawpaw) Magyarországon eddig egy viszonylag ismeretlen gyümölcstermő növény, mely Észak-Amerika mérsékelt égövi területeiről származik. Hazánk teljes területén sikerrel termeszthető, kitűnően bírja az itthoni téli időjárást is, melyet alátámasztanak a Magyarország síkvidéki területén a növényről készült és mellékelt fotók is. A kontinentális klímához való alkalmazkodása mellett megjelenésével, hangulatával és gyümölcsének ízével egzotikus hangulatot áraszt.

Gyümölcs: A pawpaw a legnagyobb ehető őshonos amerikai gyümölcs.A különleges megjelenésű gyümölcs súlya 140-450 gr és hossza 7,5-15 cm közötti. A termés hosszúkás, kissé szabálytalan alakú és enyhén ívelt, kívülről sárgás-zöld héj fedi, a gyümölcshús sárgás színű. A gyümölcsben általában 10-14 mag van 2 sorban. A nagy barnás-feketés magok bab alakúak és 13-38 mm hosszúak. Gyakran előfordul, hogy a gyümölcsök fürtben (egy csomóban) vannak, mely akár 9 db-ból is állhat. Az érett gyümölcs puha és vékony héjú.

Termés: A gyümölcs 4 hét alatt érik be, augusztus közepétől októberig, ez függ a különböző tényezőktől. Éretten puha és könnyen leszedhető és jellegzetes finom illata van. Az érett gyümölcs kívülről világos-zöld, gyakran láthatóak rajta feketés foltok, de ezek nem befolyásolják az ízét és a fogyaszthatóságát. Az érett gyümölcs húsa sárga, krémes, kellemes ízű és illatú és nagyon tápláló. Ha kissé tovább hagyjuk érni, kívülről barnás színű lesz és az íze karamellesen kesernyéssé válik. A nem teljesen éretten leszedett gyümölcsök íze élvezhetetlen, de 1-2 hét alatt utóérik, fogyaszthatóvá válik. Jelenleg az elsődleges felhasználás a friss fogyasztás. Az érett gyümölcs nagyon törékeny (romlandó), szobahőmérsékleten 2-3 napig, de hűtőben 3 hétig eltartható. Összegezve elmondhatjuk, hogy ez egy nagyon finom gyümölcs, trópusi ízzel, mely nem hasonlítható egyetlen mérsékeltövi gyümölcshöz sem. Vigyázzunk, mert  a sok termés alatt letörhetnek az ágak !  

Találatok: 1 - 2 / 2

Asimina triloba

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház