Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2024. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2024. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A díszfüvek kertünk legigénytelenebb növényei, hiszen többségük évtizedeken át fejlődik és gyarapodik, anélkül, hogy különösebb ápolást igényelne. Ehhez viszont okosnak kell lennünk a kezdetekben.Talán nem túlzás azt állítani, hogy a díszfüvek kertünk legigénytelenebb növényei, hiszen többségük évtizedeken át fejlődik és gyarapodik, anélkül, hogy különösebb ápolást igényelne. Fontos azonban tudnunk, hogy helyigényük néha nagyobb, mint gondolnánk. Sokszor elterjednek, és nagy felületet borítanak be, ezért elnyomják a gyengébb növényeket, (igaz a gyomokat is). Ilyenkor vagy átültetéssel, vagy a nagy tövek szétosztásával tudjuk erejüket megkötni.

Az évelő díszfüvek föld feletti része ősszel elhal és csak föld alatti gyökerük telel át. Tőosztással vagy magvetéssel szaporíthatók. Figyelem: a tarka levelű díszfüveket csak az előbbi módszerrel szaporítsuk, különben a levelek egyszínűek lesznek!

Tőosztásra legalkalmasabb idő a tavasz, márciustól májusig. Lényeges, hogy csak a nagyobb résztöveket ültessük ki, mert a túl kis részekre osztott tövek nehezen növekednek.

Osztás előtt a töveket nedvesítsük be, majd szedjük szét részeikre és/vagy tegyük őket a már előkészített helyükre a kertbe, vagy ültessük őket cserépbe. Utóbbira azért van szükség egyes füvek esetében - mint például a pampafű, vagy a japánfű -, hogy új gyökérlabdát fejlesszenek, e nélkül ugyanis túl lassan növekednének a kiültetést követően. A cserepeket a kertben tegyük félárnyékos helyre, és pár hétig tartsuk nedvesen. Az új gyökérzet kifejlődése után a földlabdával együtt végleges helyükre ültethetjük a növényeket. Ültetés után jól tömörítsük a talajt a tövek körül és alaposan öntözzük be azokat. A cserepezett, tőosztásból származó növények a félárnyékot szeretik, még akkor is, ha kifejlett korukban inkább a teljes napsütést kedvelik.

 

Nem található rekord

Évelő díszfüvek

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház